Bent u aan het worstelen om uw tandheelkundige praktijk winstgevend te maken, uw bedrijfsresultaat positief te beïnvloeden en uw autonomie te behouden?

Als ondernemende tandarts heeft u de ambitie om optimale tandzorg te bieden en de wens om een mooie omzet met uw praktijk te genereren. Uw praktijk is immers, naast uw passie, ook een onderneming met een winstoogmerk. Dat is iets waar u trots op mag zijn, vindt u niet?

Herkent u het volgende?
• Ervaart u en conflict tussen wat gezondheidzorg u voorschrijft en uw eigen waarde om patiënten zo goed mogelijk te helpen?
• Staat het voortbestaan van uw zelfstandige praktijk op het spel?
• Vindt u het moeilijk om het hoofd financieel boven water te houden?
• Worstelt u met de wetgeving waardoor u het lastig vindt om de patiënt de optimale zorg te geven? (Bent u het gezeur ook zat?)

Mariette Ham Business coach

Creëer nu een autonome tandartspraktijk met een goede omzet, hoge kwaliteit in zo min mogelijk tijd.

De veranderingen van de afgelopen jaren zorgen voor problemen. De regels zijn aangescherpt in de Zorgwet. Dat vergt een andere aanpak. U wilt uw autonomie, als onafhankelijke tandarts behouden. Dat vraagt wat van uw inventiviteit. In minder tijd meer werk verzetten en tegelijkertijd optimale tandzorg bieden aan patiënten is geen peulenschilletje.

Tandartsen zijn altijd zelfstandige experts geweest, de complexe verandering van de regelgeving veroordeelt hen echter steeds vaker tot een werknemersrol binnen een praktijk, waarbij de vrijheid en autonomie in het geding komt. Dat kán echt anders.

 

Groei als ondernemende tandarts en creëer het allerleukste leven!

Het is geen keuze voor óf kwaliteit óf kwantiteit die u een continue stroom high-level patiënten oplevert. Nee het is juíst, op een slimme manier, uw authenticiteit en vakmanschap vertalen naar een plan dat uw praktijk winstgevend maakt, zonder concessies te doen aan uw vakmanschap.

U hebt een niet aflatende stroom high-level patiënten nodig om dit mogelijk te maken. Daarnaast wilt u een team rondom uzelf opbouwen dat u en elkaar versterkt en de bedrijfskosten toch zo minimaal mogelijk houdt.

Niemand beweert dat het ‘simpel’ is om – in de huidige regeltjesstructuur – een succesvolle praktijk te realiseren. Het is echter absoluut doenlijk. Er is simpelweg geloof in uw eigen vakmanschap én ondernemerschap voor nodig.

Geeft u eens antwoord op de volgende vragen:

  • Waarom ben ik mijn praktijk ooit begonnen?
  • Wat was mijn droom?
  • Was persoonlijke vrijheid in mijn beroep daarbij belangrijk?
  • Besef ik nog voldoende dat ik een expert bent met meerwaarde?
  • Wilde ik een winstgevende praktijk mogelijk maken?
  • Wilde ik financieel onafhankelijk zijn?

Waarom heb ik dit nog niet bereikt en wat houd me tegen?

Nu is het tijd om het verschil te maken in de tandheelkunde. Wilt u een High-Level succesvolle praktijk, dan moet u slim ondernemen en in actie komen.

dit veld niet invullen s.v.p.

Tandheelkundige experts werken hard. Soms raken ze echter de voldoening – die in de uitvoering van hun vak ingebed zou mogen zijn – door alle regeltjes kwijt. Ze voelen zich als werknemer in hun eigen praktijk en ervaren geen vrijheid van ondernemerschap meer.

Vanbinnen voelen ze allerlei belemmeringen en hebben het gevoel dat ze onvoldoende gewaardeerd worden. De energie en passie waar ze ooit voor stonden is tussen alle regeltje van de veranderende Zorgwet wellicht langzaam verloren gegaan.

[dt_testimonials number=”2″ category=”nederland”]

Als tandheelkundige businesscoach en 28 jaar ervaring als mede-eigenaar van een toonaangevende kliniek voor parodontologie en implantologie in Rotterdam, zie ik in no-time waar de problemen in de organisatie liggen. Dit is voor ieder praktijk verschillend. De ene praktijk ondervindt problemen met hoe ze kunnen groeien of hoe ze betere manieren kunnen vinden om te werken, zodat er meer omzet genereert kan worden of problemen met het vol krijgen van de agenda(s), of hoe ze betere patiënt ervaringen kunnen creëren, of hoe ze verhouding omzet, kosten hanteerbaar houden, of hoe ze een verschil kunnen maken als collega’s onderling, of hoe zonder stress de medewerkers aangestuurd en gemotiveerd kunnen worden.

Het is mijn passie u te helpen om essentiële keuzes te maken om uw tandartspraktijk te laten groeien naar een HIGH-LEVEL praktijk. De ontwikkelingen in de tandheelkunde vragen van u professioneel leiderschap en ondernemerschap, kennis en een goed doordacht systeem en strategieën om high-level patiënten aan te trekken, een zelfsturend team op te bouwen en een winstgevend high-level praktijk te bouwen.

[dt_testimonials number=”2″ category=”nederland,algemeen”]