Mariette Ham business coach voor tandartsen

Mariette Ham schrijft met regelmaat artikelen voor het vakblad ConsulTand en in het verleden voor de website van Medisch Ondernemen. Lees hier de gepubliceerde artikelen.

Daarnaast ontwikkelt ze gratis e-books die je hier kunt downloaden ter inspiratie.

Artikelen

  • All
  • Sales
  • Strategieën
  • Team
Strategieën

Podcast: Hoe word je een goede ondernemer?

Ondernemerschap hoort bij een mondzorgpraktijk. Maar tandartsen en mondhygiënisten worden daar tijdens hun studie beperkt in geschoold. Hoe word je een goede ondernemer? En wat moet je doen als je weinig kennis hebt van het ondernemerschap, maar wel graag die kant op wilt gaan? In de tiende aflevering van onze podcast Mondzaken spreekt hoofdredacteur Reinier van de Vrie hierover met businesscoach Mariëtte Ham.

Lees meer
Drie tips voor acceptatie van een behandelplan
Sales

Sales in de tandartspraktijk

Laatst had ik een gesprek met een tandarts die mij vertelde dat het hem bij een van zijn patiënten zovéél moeite had gekost om hem te overtuigen van zijn behandelplan, dat hij er achteraf geen goed gevoel aan had overgehouden. Dit was niet de manier waarop hij zijn diensten wilde aanbieden en waarop hij mensen wilde helpen.

Lees meer
Sales

Geloof in uzelf, dan geloven anderen ook in u

Veel tandartsen hebben de nodige potentie om te groeien als ondernemer, maar ze zien vaak zelf niet wat er mogelijk is. Ze laten zich leiden door omstandigheden en hun eigen overtuigingen. Die overtuigingen zijn helaas vaak gebaseerd op angst. Wie de mindset kent om door deze overtuigingen heen te breken, gaat groeien als ondernemer.

Lees meer
Team

Hoe blijft samenwerken leuk?

Veel tandartsen zijn in de veronderstelling dat het wel goed zit met de samenwerking binnen hun team. Er is niks aan de hand en het team werkt prettig samen. De mensen zijn over en weer vriendelijk, wat wil je nog meer?

Lees meer
Team

Vier turbulente fases bij uitbreiding team

U heeft een team dat al jaren samenwerkt, in uw ogen gaat het goed en er is niets wat u in de weg staat om een nieuwe medewerker aan het team toe te voegen. Het is namelijk druk en uw team heeft aangegeven dat de werkdruk te hoog is. Het nieuwe teamlid wordt vol enthousiasme ontvangen en toch merkt u dat er na een tijdje onrust ontstaat binnen het team. Wist u dat uw team door vier fases gaat bij de komst van een nieuw teamlid?

Lees meer
Strategieën

Drie aanbevelingen voor betere zorg

Er zijn in de tandheelkunde vele mogelijkheden die de tandarts in staat stellen om de beste zorg mogelijk te maken voor de patiënt. In dit artikel doe ik drie verrassende aanbevelingen die te maken hebben met het optimaliseren van het optimaliseren van de patiëntervaring en de patiëntzorg.

Lees meer

E-boeken

Informatief gesprek

Ben jij toe aan de volgende stap en wil je weten welke groeikansen er voor jouw praktijk liggen?
Vraag dan een vrijblijvend informatief gesprek met mij aan.