fbpx

BOUW IN 5 STAPPEN EEN SUCCESVOLLE PRAKTRIJK

15 maanden High-Level Exclusive Business opleiding

Herken je de volgende situaties?

EEN TANDARTS IS NIET PER DEFINITIE EEN ONDERNEMER​


Je bent al jarenlang praktijkhouder, je hebt een nieuwe praktijk of je bent voornemens een eigen praktijk te beginnen. Twee totaal verschillende rollen. Rollen die goed naast elkaar kunnen bestaan, maar die wel andere vaardigheden, kennis en niet te vergeten waarbij een  mindset nodig is met de volgende kenmerken:

DOORZETTEN, NIET OPGEVEN, HET GAAT JE LUKKEN, UITSTEL IS NIET AAN DE ORDE, IN MOGELIJKHEDEN DENKEN, ELKE UITDAGING ZORGT VOOR GROEI.

Je bent gewend aan de stoel. Je hebt een vast team. Een praktijkmanager, assistente(s), receptiemedewerker, preventieassistente en wellicht een mondhygiënist, of zelfs meerdere mondhygiënisten.

Op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand, maar dan loopt het niet helemaal zoals je wilt en je merkt dat je oververmoeid en zelfs geprikkeld raakt. Kortom je voelt je niet goed en je motivatie daalt elke dag meer.

Je bent ook tot de conclusie gekomen dat het aansturen van medewerkers, het aansturen van cijfers, het implementeren van systemen etc. een ander verhaal is. Waar je in eerste instantie vooral tegen aanloopt is dat je medewerkers niet doen wat je van ze verwacht.

Daarnaast is het patiëntenbestand ook een reden om naar te kijken.

Op het eerste oog komt er voldoende geld binnen, maar je realiseert je dat je wegloopt en geen overzicht hebt over je inkomende geldstroom en je uitgaande geldstromen. Er zijn allerlei problemen waar je tegenaan loopt. Werknemers die komen en vertrekken. Er is geen procedure die het aantrekken van medewerkers in gang zet. Er zijn medewerkers die nieuw zijn en die in het diepe gegooid worden vanwege het ontbreken van processen en systemen. Enzovoort, enzovoort.

Je doet je uiterste best om de controle te behouden, maar je voelt je ontzettend vastlopen. Het runnen van een bedrijf is een vak apart en een uitdaging.

Dit is nog niet alles. Het boek ‘word wakker tandarts, het is een bedrijf!’ beschrijft mijn ervaringen als mede-eigenaar van een grote kliniek.

Als je jezelf herkent dan ben je de tandarts die ik graag help.

In de loop der jaren heb ik een unieke Business opleiding ontwikkeld. Een business opleiding die afgestemd is op de huidige tandartspraktijk. Niet één of andere cursus die je slechts een paar weken volgt. Nee, een 15 maanden durende opleiding waarin ik met je aan de slag ga om je te leren hoe je jouw praktijk naar een ander niveau kan brengen.

Als je bereid bent je vol overgave in te zetten, zodat je straks de vruchten kan plukken, kies dan voor de High-Level Exclusive Business opleiding. Alleen als je een tandarts bent die bereid is om te leren hoe je een goede werkgever en ondernemer kunt worden.

Tijdens de opleiding zullen we gedurende 15 maanden intensief samenwerken. Met de nadruk op SAMEN! Wanneer je niet bereid bent om hard te werken voor je bedrijf, zul je geen ondernemer worden. Het spijt me, maar ik kan het niet mooier maken dan het is.

Toch ben ik van mening dat het mogelijk is om je autonomie te behouden, meer vrijheid te ervaren en meer rendement te behalen. Het is mogelijk om meer uit je praktijk te halen.

Ik benadruk het nogmaals. Als je bereid bent om hard te werken, tijd te investeren in je medewerkers en alles te doen wat nodig is, dan wil en kan ik je helpen om je praktijk naar een hoger level te brengen.

Aan het einde van de opleiding heb je de benodigde kennis en vaardigheden om als ondernemer een tandartspraktijk te runnen. Je zult rust en voldoening ervaren, omdat je elke stap in het proces bewust hebt meegemaakt.

Leer in 5 modules succesvolle strategieën om een highlevel tandartspraktijk te bouwen

Hoe ziet de opleiding eruit?

Module 1

Spiegeltje aan de wand wie …..

De allereerste stap is jezelf onder de loep nemen. Wat gebeurt er met je? Waardoor komt het dat het niet meer zoals gaat en is zoals je ooit bedacht had. Wist je dat het grootste obstakel in een veranderproces de tandarts zelf is. Vandaar dat de eerste vier maanden in het teken zullen staan van het ontwikkelen van jezelf. We gaan werken aan jouw leiderschap.

Bij deze module draait het om de tandarts zelf.

Module 2

Als ik mijn kop in het zand steek hoor en zie ik niets!

In de meeste praktijken denkt de tandarts dat alles helemaal goed is en iedereen tevreden is. Het tegendeel is vaak waar. In de meeste praktijken heerst er een angstcultuur, een cultuur waar geen openheid is, mensen zijn niet of nauwelijks betrokken bij de praktijk, durven hun mond niet open te doen, bang voor ontslag etc. etc.

In deze module gaan we samen met de medewerkers werken aan een cultuur van saamhorigheid, samenwerking en openheid. Er zal een totaal andere sfeer ontstaan. Een sfeer van verbinding, energie. De medewerkers zullen trots zijn om te mogen werken voor zo’n praktijk. In deze module staan de medewerkers in het middelpunt.

Module 3

Hoor mij, zie mij, voel mij, weet wat ik nodig heb!

Een veel gehoorde opmerking is dat ze niet doen wat ik van ze vraag. Ze zeggen ‘ja’, maar ze doen ‘nee’. Herkenbaar? Waar heeft dit allemaal mee te maken? Ik ben toch duidelijk, ik vertel toch precies wat ik wil? Vertel ik precies wat ik wil?

In deze module leer je hoe je de medewerker aanstuurt op eigen ontwikkelingsniveau afgestemd op taak of doel. Prestatieproblemen horen tot het verleden. Iedere medewerker weet wat te doen en durft te zeggen wanneer de opdracht niet duidelijk is. Deze module is voor de tandarts en een geselecteerde groep medewerkers.

Module 4

Alle hens aan dek!!

Alles maar laten gaan zoals het altijd ging loopt meestal niet goed af. Wanneer een bedrijf groeit vraagt het een andere manier van aanpak. Systemen komen om de hoek kijken.

Wat als je zelf het wiel niet uit wil vinden, gewoonweg omdat je liever je wilt bezighouden met je werk als tandarts? Het is dan net juist van belang dat er simpele systemen opgezet en geïmplementeerd worden. Systemen waar iedere medewerker bij betrokken is en die iedereen in de praktijk gebruikt.

In module 4 gaan we intensief aan de slag. Deze module vraagt veel van de tandarts en praktijkmanager.

Module 5

Cijfers zijn niets anders dan knoppen waarmee je kunt draaien om de gewenste uitkomst te bereiken!

De meeste tandartsen zijn zich niet bewust van de financiële gezondheid van hun praktijken.

Vaak denken ze dat het wel goed gaat en nemen beslissingen op basis van gevoel. 

In deze module leer je onder andere welke invloed het heeft op je cijfers wanneer je blijft kijken vanuit een retrospectief perspectief. Wanneer je vasthoudt aan cijfers die zijn gebaseerd op het verleden, zal dit jaar na jaar hetzelfde blijven. Hoewel het lijkt alsof het goed gaat, gebeurt er meer dan je je kunt voorstellen. 

 Je leert hoe je de cijfers kunt beïnvloeden door meer inzicht te krijgen. Je bepaalt de prognoses en hoe je actief aan de cijferknoppen kunt draaien en het gewenste resultaat kunt bereiken. Je leert ook hoe belangrijk je cashflow is en je word je bewust van het feit dat zonder cash de wagen stilstaat. Zorg ervoor dat je uit dat moeras van cijfers komt en leer echt aansturen op cijfers.

FAQ

 • Voor de tandarts die een aantal jaren een praktijk heeft.
 • De tandarts die net een praktijk heeft overgenomen.
 • De tandarts die besluit om een praktijk te starten.
 • Voor de tandarts die denkt dat hij achter over kan leunen.
 • Voor de tandarts en officemanager die denkt dat hij/zij zelf niets hoeft te doen.
 • Je start met het aanvragen van een persoonlijk gesprek met mij.
 • Je vult een aantal vragen in via het contactformulier.
 • Wanneer de vragenlijst is ingevuld neem ik persoonlijk contact met je op.
 • Wanneer het gesprek passend is en we hebben een match samen, dan zullen alle administratieve zaken in werking gezet worden.
 • Wanneer de administratieve zaken zijn afgehandeld en je hebt een commitment bedrag betaald, ontvang je een planning. Je weet dan precies wanneer we starten en het vervolg van de opleiding.

Elke praktijk is anders. Dat is de reden dat ik naast de opleiding een aantal cruciale zaken op maat maak en uitvoer met de tandarts en zijn officemanager.

De kosten voor de gehele opleiding kunnen daardoor variëren.

Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

Miriam van Schaik is mijn assistente. Zij regelt alle administratieve zaken en uiteraard met mij persoonlijk.

Er zal zorgvuldig met je contactgegevens worden omgegaan. Deze zullen niet worden gedeeld met derden.

Nog vragen? Neem contact met ons op via: highlevel@marietteham.nl

Referenties

“Mijn omzet is echt omhoog gegaan en het wordt alleen maar beter.”

 “Mijn personeel groeit. Niet alleen in wat ze kunnen in de stoel, maar in communicatie onderling, in samenwerking, in verantwoordelijkheid nemen, in communicatie met de patiënt. Het is gewoon heel veel leuker.”

Machteld van der Lee – Tandarts, Tandartspraktijk Van der Lee in Leeuwarden

“Geld bespreken is geen taboe meer voor mij”

Rocio Diez Perez deelt in deze videotestimonial graag haar ervaring tijdens het 2-daagse event High-Level Sales Event voor Tandartsen

Rocio Diez Perez – Tandarts “Ordentall”

“Op de werkvloer merk ik dat ik directer ben geworden in het aansturen van mijn team. Hoe ga ik om met mijn team, hoe geef ik goed leiding, hoe komen we met het hele team op een hoger plan. Ik zit er meer bovenop, ik ga er sneller mee aan de gang, ik benoem het sneller, ik spreek mensen sneller aan in plaats van het te lang laten lopen en pas als het geëscaleerd is hiermee aan de gang gaan.”​

Arend-Hendrik de Visser – Tandarts, Tandarts aan Zee in Burgh-Haamstede

Bouw in 5 stappen een succesvolle praktijk

Algemene voorwaarden

Privacy bij marietteham.nl

Januari 2020

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus.

marietteham.nl zal je persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en/of verstrekken. 

Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet. Mariëtte Ham is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van jouw persoonsgegevens in de zin van de AVG.

Over Ons
marietteham.nl wordt beheerd door Mariette Ham.

Onze gegevens zijn:
www.marietteham.nl
Westblaak 113
3012 KH ROTTERDAM
KvK: 73263583

Welke Gegevens Verzamelen We?
Wanneer je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief, een download hebt aangevraagd, je hebt aangemeld voor een gratis online workshop en/of training, een contactformulier hebt ingevuld, een aankoop hebt verricht of andere aanvragen doet voor één van onze producten en/of diensten, zal aan jou gevraagd worden je gegevens in te vullen. Wij verwerken alleen de gegevens die je zelf aan ons verstrekt. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:

 • Voor- en achternaam
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer
 • Website
 • Bedrijfsnaam
 • Straat en huisnummer
 • Postcode en woonplaats
 • KvK nummer
 • IP-adres
 • Btw nummer

Met Welk Doel Gebruiken We De Persoonsgegevens?
De gegevens worden verzameld en opgeslagen voor de volgende doeleinden.

 • Bij inschrijving voor onze nieuwsbrief vul je een formulier in met persoonlijke informatie. De verstrekte gegevens slaan wij op in ons CRM systeem met het doel om je te informeren over onze diensten, publicaties, blogs en events. Je kunt je altijd uitschrijven voor onze nieuwsbrief door te klikken op de link Uitschrijven in de voettekst van de e-mails die je van ons ontvangt. 
 • Wanneer je ons een e-mail stuurt of via de website informatie hebt aangevraagd over onze dienstverlening, slaan we jouw gegevens op in ons CRM systeem met als doel om contact met je op te kunnen nemen voor het verstrekken van nadere informatie. Deze gegevens worden nooit beschikbaar gesteld aan anderen.
 • Wanneer je gratis documenten download en/of gratis workshops/trainingen aanvraagt, slaan we jouw gegevens op in ons CRM systeem met als doel om jou de gratis documenten toe te sturen of toegang te geven tot de gratis workshops/trainingen. 
 • Wanneer je een bestelling doet via de website slaan wij jouw gegevens op in ons CRM systeem om de bestelling zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Je gegevens zullen uitsluitend aan derden ter beschikking worden gesteld indien zij betrokken zijn bij het uitvoeren van je bestelling. Je betaalgegevens (creditcardnummer, Paypal login of Ideal gegevens) worden niet doorgegeven aan onze servers en worden dan ook door marietteham.nl niet opgeslagen.

Beveiliging Persoonsgegevens
Wij hebben passende technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen, waaronder versleuteling middels een SSL-certificaat en two factor authentication, zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken.

Cookies
Wij vergaren gegevens omtrent bezoeken aan de website. Dit gebeurt middels zogenaamde cookies: kleine, niet tot de persoon herleidbare stukjes computercode, die ons in staat stellen de herkomst van een bezoeker alsmede eenmalige versus herhaalde bezoeken vast te stellen. Het gebruik van cookies helpt ons onze diensten te verbeteren. Vergaarde informatie zal alleen door ons gebruikt worden voor het hierboven omschreven doel. Persoonlijke informatie wordt nooit aan derden beschikbaar gesteld.

Wij gebruiken onder andere Google Analytics om bij te houden hoe onze website gebruik wordt. De verkregen informatie wordt door Google opgeslagen op haar servers. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op en is niet aansprakelijk voor eventuele schade die hieruit voortvloeit.

Heb je bezwaar tegen het gebruik van cookies? Via de instellingen van je browser (internetprogramma) kan je cookies uitschakelen. Het niet accepteren van cookies heeft geen gevolgen voor het gebruik van de website.

Facebook Advertentiecookies
Met jouw toestemming gebruiken wij, om advertenties beschikbaar te stellen cookies van Facebook (Facebook Custom Audience, Facebook Impressions, Facebook Connect en Facebook Pixel). Deze cookies zorgen ervoor dat voor jou relevante advertenties worden weergegeven.

Doeleinden 
We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid tenzij we van tevoren jouw toestemming hiervoor hebben verkregen.

Derden
De informatie wordt niet met derden gedeeld. In enkele gevallen kan de informatie intern gedeeld worden. Onze werknemers (in dienstverband of op zelfstandige basis) zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren.

Social Media
Wij willen het voor jou graag zo makkelijk mogelijk maken om de content van onze website te delen via Social Media. Dit kan onder andere door middel van Social Media (share) buttons.

Van de volgende Social Media Platforms hebben wij de buttons geplaatst. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke Social Media platforms om te weten hoe zij omgaan met privacy. Hieronder vind je de verschillende privacy verklaringen:

Facebook
Instagram
YouTube
LinkedIn
Pinterest
Twitter
Google Plus

Links
Op onze website zul je links naar externe websites aantreffen. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten marietteham.nl om. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

Prijsvraag
Als je meedoet aan een actie of prijsvraag, vragen wij je naam, adres en e-mailadres. Zo kunnen we de actie uitvoeren en de prijswinnaar(s) bekendmaken. Je hoort dan van ons of je gewonnen hebt en zonder deze gegevens is dat niet mogelijk. Ook meten wij zo de respons op onze reclameacties.

Testimonials
We zijn dol op testimonials. Door je ervaringen te delen, geef je anderen een nóg beter beeld van een product of dienst. Wil je een review schrijven, kies dan zelf of je persoonlijke gegevens of je naam zichtbaar zijn voor andere bezoekers en of wij over je review contact met je op mogen nemen. Wij houden bij wie welke review schrijft.

Klantenservice
Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen. Facebook, Twitter, LinkedIn, chatten, mailen, bellen. Deze gegevens worden via contactmomenten bijgehouden in ons CRM systeem. Zo kunnen wij onze klantenservice op een hoog niveau houden en hebben jouw gegevens direct bij de hand.

Account Online Leeromgeving
In jouw online leeromgeving account van marietteham.nl staan jouw persoonlijke gegevens. Naam en inloggegevens. Handig, dan hoef je deze gegevens niet elke keer opnieuw in te voeren. Deze gegevens hebben wij nodig om te zorgen dat jij de juiste online training kunt volgen en toegang krijgt tot de online leeromgeving.

Bewaartermijn
Wij bewaren je gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen. Wanneer jij je uitschrijft voor onze e-mails, zullen je persoonsgegevens uiterlijk aan het eind van de desbetreffende maand uit het systeem worden verwijderd.

De gegevens in ons boekhoud- en CRM systeem bewaren we tenminste 7 jaar, onder andere om aan al onze wettelijke verplichting te voldoen. Deze gegevens worden binnen 1 jaar na het verlopen van deze verplichting door ons verwijderd.

De bovenstaande termijn geldt, mits er voor ons verdere wettelijke verplichtingen bestaat de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.

Rechten
Je hebt altijd het recht jouw toestemming voor het verwerken van je gegevens in te trekken, waarna wij je gegevens niet meer zullen verwerken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van onze gegevensverklaring op basis van jouw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

Je hebt ook recht op inzage in jouw persoonsgegevens en het recht om jouw persoonsgegevens te rectificeren. Als je wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou verwerken, dan kun je een schriftelijk inzageverzoek indienen.

Mochten jouw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kun je ons schriftelijk verzoeken om jouw gegevens te wijzigen of aan te vullen.

Daarnaast heb je een recht op het wissen van jouw persoonsgegevens, een recht op het beperken van de verwerking en een recht om tegen de verwerking bezwaar te maken. Bovendien heb je recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van jouw gegevens. Ook hiervoor kun je een schriftelijk verzoek doen.

Wij zullen je verzoek binnen 4 weken in behandeling nemen. Onder schriftelijk wordt ook verstaan per e-mail. Je kunt je verzoek aan ons e-mailen via tcc@marietteham.nl

Wijzigingen
Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen.

De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding.

Vragen en feedback
We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen en volgen de regelgeving hierover op. Kloppen je gegevens niet of heb je andere vragen?

 Klopt er iets niet of wil je je gegevens inkijken of laten verwijderen, neem dan gerust contact op met ons. We staan 24/7 klaar om je te helpen. Je kunt contact opnemen met:

Mariette Ham
Westblaak 113
Rotterdam
Nederland
tcc@marietteham.nl

Waar kunnen we het naar toe sturen?

Waar kunnen we het naar toe sturen?

Waar kunnen we het naar toe sturen?

Waar kunnen we het naar toe sturen?