- Jaarprogramma voor de ondernemende tandarts - 

Bouw in 3 stappen een succesvolle praktijk met meer omzet, behoud van autonomie en meer vrijheid.

Heb je interesse in het jaarprogramma voor tandartsen? Meld je hier aan voor een gesprek.

- Aanvraag PE punten in behandeling -

Herken je de volgende situaties?

 • Zie je de omzet van jouw praktijk teruglopen vanwege de tariefverlaging en wetswijzigingen van de afgelopen jaren en staat daardoor het voortbestaan van jouw zelfstandige praktijk op het spel?
 • Ervaar je een conflict tussen wat de gezondheidzorg je voorschrijft en jouw eigen visie en waarden over hoe je patiënten het beste helpt?
 • Kost het jou veel te veel tijd om jouw team aan te sturen en krijg je hierdoor alleen maar meer kosten, terwijl de patiënten nog steeds niet goed geholpen worden?


Veel tandartspraktijken verliezen op dit moment hun zelfstandigheid en kunnen niet meer werken onder hun eigen voorwaarden. De tendens is dat tandartsen hun autonomie verliezen, zodat ze een werknemer worden in hun eigen praktijk.  

Ze hebben minder invloed en kunnen de patiënten niet helpen zoals zij willen. Ze verliezen daarom vaak hun drive en begrijpen niet meer goed, waarom ze ooit tandarts zijn geworden. 

Dit wil je niet en het hoeft ook niet! Het kan anders!  

Het is mogelijk om je autonomie te behouden en je eigen visie te volgen over hoe je je patiënten wilt helpen. Je kunt met passie en plezier iedere dag werken in jouw tandartspraktijk. 

Wat je hiervoor nodig hebt, is leren wat jouw praktijk nodig heeft om te floreren. 

Om jouw patiënten op de allerbeste manier te kunnen helpen en jouw praktijk succesvol te maken, heb je de juiste strategie, mindset, marketing- en salesvaardigheden nodig. 

Dit zijn precies de strategieën die ik jou leer in mijn HIGH-LEVEL BUSINESS OPLEIDING VOOR DE ONDERNEMENDE TANDARTS

Hierin leer je de 3 belangrijke strategieën om een succesvolle high-level praktijk op te bouwen:

 •  HOE je een goed inkomen krijgt en een succesvolle high-level praktijk opbouwt met een patiëntvriendelijk verdienmodel 
 •  HOE je zo simpel mogelijk een high-level team opbouwt, dat jou zoveel mogelijk werk uit handen neemt en zorgt voor meer vrijheid
 •  HOE je een constante stroom van high-level patiënten aantrekt die openstaan voor behandelingen die winstgevend zijn


De HIGH-LEVEL BUSINESS OPLEIDING VOOR DE ONDERNEMENDE TANDARTS bestaat uit 3 modules:

 Module 1 - Creëer een optimaal verdienmodel waardoor jouw patiënt zo goed mogelijk geholpen wordt en jij goed verdient

 • 7 mind-sets om als tandarts veel meer omzet te maken  
 • Kies een unieke positionering en trek patiënten aan die openstaan voor complexere behandelingen
 • Optimaliseer jouw verdienmodel, zodat je de omzet van iedere patiënt verveelvoudigt 
 • Zorg dat de patiënt verliefd wordt op de praktijk, zodat ze voortdurend terugkomen en blijvend inkomen genereren  

Module 2 - Verhoog de productiviteit van jouw praktijk met een zelfsturend team dat je zoveel mogelijk vrije tijd geeft

 • Optimaliseer je persoonlijke stijl van leidinggeven waardoor jouw praktijk moeiteloos kwaliteit levert 
 • Leer hoe je jouw team zelfsturend kunt maken en hoe je de communicatie kunt optimaliseren  
 • Verhoog de effectiviteit en efficiëntie van jouw team zonder dat de werkdruk toeneemt  
 • Leer de technieken van motivational interviewing, zodat patiënten maximaal tevreden zijn en zowel jouw tijd, als de tijd van de patiënt zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt.  

Module 3 - Trek een constante stroom high-level patiënten aan en verhoog de productie per behandelstoel

 • Leer simpele marketingtools om meer patiënten aan te trekken 
 • Leer de vaardigheden om fantastische intakes te doen om de omzet per patiënt te verdubbelen 
 • Leer de vaardigheden om de productie per behandelstoel te verhogen  
 • Leer een systeem om patiënten die niet meer actief aanwezig zijn, te activeren (alleen al deze actie kan een omzet stijging van 5% tot gevolg hebben) 
 • Leer hoe je behandelingen kunt afsluiten, waarbij je kansen creëert voor vervolgomzet  


"Het afgelopen jaar heb ik een jaarprogramma gevolgd bij Mariëtte Ham. Als net afgestudeerde tandarts heb ik het ondernemerschap geleerd en hoe ik dit in mijn praktijk en team dagelijks moet toepassen. Ik ervaar veel minder stress en het ondernemen is een stuk makkelijker en natuurlijker geworden. De omzet is gestegen. Ik ben Mariette dankbaar dat ik vol zelfvertrouwen een succesvolle praktijk kan opbouwen." N.P. - TandartsDE HIGH-LEVEL BUSINESS OPLEIDING LEVERT JOU DE VOLGENDE RESULTATEN: 

 • De beste mogelijke behandelingen voor jouw patiënten, die ook nog winstgevend zijn
 • Een continue stroom high-end patiënten
 • Een optimaal functionerend team waarmee je de optimale zorg aan patiënten biedt
 • Meer omzet en lagere kosten
 • Autonomie
 • Meer vrijheid
 • Je vindt je passie weer terug en werkt met veel plezier in je praktijk

"Mariette maakt waar wat ze belooft en het resultaat is meer dan waar je voor komt. Je gaat als een nieuw mens door het leven." W.K. - tandarts

“Ik ben bij Mariette terecht gekomen via een verwijzing van een collega. In het eerste gesprek dat ik met haar had, was er meteen een klik en ik heb haar mijn persoonlijke en mijn praktijkdoelen voorgelegd. Het vertrouwen dat ze had en me gaf, had een grote hoeveelheid positieve energie tot gevolg. Ik heb grote stappen gemaakt. De ontwikkeldoelen waar ik voor kwam, heb ik verwezenlijkt met behulp van Mariette. De toepasbaarheid van haar hulp (ook in de maanden erna) is nog steeds merkbaar in mijn team en mijn praktijk. ” - W. J. - tandarts


De HIGH-LEVEL BUSINESS OPLEIDING omvat onder andere de volgende onderdelen: 

 •  Jouw Praktijksucces Kickstart om direct een goede start te maken met nieuwe strategieën in jouw praktijk Tijdens deze 1-op-1 sessie gaan we direct aan de slag om jouw strategie helder te krijgen om een succesvolle praktijk te bouwen. Je kunt direct de inzichten en strategieën toepassen in jouw praktijk. 
 •  3x 2-daagse intervisie live-dagen op mooie locaties Tijdens deze 3x 2-daagse, door het jaar verspreid, kom je samen met alle andere deelnemers van het programma voor intervisie en masterminding. Je krijgt intensieve en persoonlijke begeleiding van Mariette, waarin zij strategieën en inzichten met jou deelt om je prakijk vorm te geven, maar wel op de manier zoals jij dat wilt en die garant staat voor de ideale klantbeleving.
 •  4 x coachingsessies met master businesscoach Mariette In deze coachingsessie met Mariette krijg je steeds feedback op jouw plan om een succesvolle praktijk te realiseren, zodat je snel de resultaten behaalt die je wilt.
 •  12x maandelijkse mastermind met master businesscoach Mariette In deze trainingen gaat Mariette dieper in op modules en krijg je persoonlijke coaching op al je vraagstukken die je tegenkomst in je praktijk. Deze sessies inspireren en versterken je om de ideale praktijk te realiseren.
 •  Toegang tot online omgeving In de online omgeving kun je rustig in je eigen tijd alle modules tot je nemen. Je vindt hier super handige checklisten en lessen waarmee je direct jouw praktijk kunt verbeteren. 

"Good business leaders create the vision, articulate the vision, passionatelly, own the vision, and relentlessly drive it to completion.” - Jack Welch -

Bij het programma horen een aantal waardevolle bonussen ter waarde van ruim 4100 euro:

BONUS 1 - Leer excellente gespreksvaardigheden om vervolgbehandeling te verkopen, zodat de omzet per patiënt toeneemt.  

2-DAAGSE (T.W.V.) 1497 EURO  

Tijdens deze sales trainingsdag voor tandheelkundige professionals krijg je sales scripts waardoor je weet wat je allemaal kunt zeggen en hoe je kunt reageren als patiënten weerstand geven of bezwaren aandragen bij bijvoorbeeld een herbeoordeling. Hierdoor behaal je met gemak meer omzet. Dit is wat je gaat leren:

 • Hoe je een onweerstaanbaar behandelplan ontwerpt
 • Hoe je kunt zorgen dat patiënten graag met jou in gesprek gaan over vervolgbehandelingen
 • Hoe jij JA'S op jouw behandelplannen krijgt in intakegesprekken ( keer op keer!)
 • Hoe je sterk en zelfverzekerd kunt zijn in gesprekken, zodat je precies verkoopt wat je wilt verkopen
 • Omgaan met bezwaren
 • Implementatiestrategieën om snel patiënten te krijgen 


BONUS 2 - Optimaliseer de manier waarop medewerkers onderling communiceren waardoor patiënten een geweldige ervaring hebben.  

 2-DAAGSE (T.W.V.) 1497 EURO *

Verhoog het rendement van jouw praktijk door de communicatie te optimaliseren, je team te versterken en de kosten omlaag te brengen. Geef al jouw patiënten een geweldige ervaring en klantbeleving. Jouw patiënten zijn tevreden, omdat medewerkers op de allerbeste manier communiceren.  


BONUS 3 - Gedragsprofielen assesment DiSC om jouw persoonlijke communicatie met patiënten en medewerkers te optimaliseren.  

(T.W.V.) 79.95 EURO  

Bereik dat jouw patiënten heel tevreden zijn door de manier waarop jij communiceert. Een succesvolle en goedverdienende praktijk is voor 100% afhankelijk van goede communicatie. In een gedragsprofielen assessment DiSC leer je hoe jij de manier waarop jij communiceert optimaliseert. Het grote voordeel is dat je ook jouw klachten minimaliseert.  


BONUS 4 - 1/2 DAG INCLUSIEF LUNCH: EEN KIJKJE IN DE KEUKEN VAN ORDENTALL, DE KLINIEK VOOR PARODONTOLOGIE EN IMPLANTOLOGIE (T.W.V.) 1097 EURO  

Leer de succesfactoren om jouw praktijk zo rendabel mogelijk te maken. Neem een kijkje in de kliniek om te zien hoe deze succesfactoren werken. Het wordt een leerzame ochtend waarin ervaring, kennis en kunde samenkomen.  

Bekijk meer informatie over de HIGH - LEVEL DENTALE BUSINESS OPLEIDING in onze brochure.

Take a look at our brochure for information about THE HIGH-LEVEL DENTAL BUSINESS EDUCATION.

“Action is a great restorer and builder of confidence. Inaction is not only the result, but the cause, of fear. Perhaps the action you take will be successful; perhaps different action or adjustments will have to follow. But any action is better than no action at all.” - Norman Vincent Peale -

Mariette Ham 28 jaar ervaring om tandartspraktijken te laten floreren

Mijn naam is Mariette Ham en ik help inmiddels 28 jaar met groot succes tandartspraktijken om succesvol te worden, meer omzet te genereren en hun autonomie te behouden.  

Als organisatieadviseur en tandheelkundige businesscoach met 28 jaar ervaring als mede-eigenaar van een toonaangevende kliniek voor parodontologie en implantologie in Rotterdam, heb ik heel veel kennis en ervaring in wat tandartsen nodig hebben om een succesvolle praktijk te creëren. 

Ik ben Mariette heel dankbaar. Mariette is een enorm positieve vrouw, een warme persoonlijkheid met een heerlijk gevoel voor humor, doortastend en oplossingsgericht. Haar stijl is uniek. - Els - tandarts

HEB JE BELANGSTELLING OM MEE TE DOEN AAN HET HIGH LEVEL BUSINESS OPLEIDING?

Je kunt je opgeven voor een gesprek met mij. Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen in de groep.

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar tcc@marietteham.nl