Bewust & Boeiend

Communicatie in de Tandartspraktijk

1 & 2 november 2019 

Veel tandartsen in Nederland onderschatten de impact die communicatie heeft op een effectieve samenwerking. Wanneer de communicatie binnen het team én richting de patiënt niet goed verloopt, zorgt dit voor veel problemen. Zet de stap naar bewuste, boeiende en bindende communicatie in jouw tandartspraktijk! 

13 KRT punten

13 KRM punten

RESERVEER DIRECT >>

Programma Overview

Tandartsen in Nederland opgelet: veel tandarts zien niet in dat problemen met de communicatie binnen het team én richting de patiënt een effectieve samenwerking in de weg staat.  

Wil jij:

 • De werkdruk in jouw praktijk verlagen?
 • De hoeveelheid terugkerende stressvolle situaties reduceren?
 • Ziekte, uitval en conflicten binnen het team voorkomen?
 • De algehele prestaties van jouw team en jouw praktijk vergroten?  

Het antwoord zit hem in de kracht van communicatie! Bewuste, boeiende en bindende communicatie tussen medewerkers en naar patiënten toe zorgt voor minder werkdruk, stress, gekibbel, uitval van medewerkers, én voor meer tevredenheid onder jouw patiënten. 

Herkenbare signalen zijn: 

 • Stressvolle werksituaties als het druk is in de praktijk.
 • Gekibbel en veel onderhuidse brandjes als gevolg van een constante hoge werkdruk.
 • Regelmatig ziekte en uitval van medewerkers.  
 • Tijdens piektijden wordt er niet meer vriendelijk gecommuniceerd.  


Dit is toch niet wat je wilt als ondernemende tandarts?  

Leer tijdens het tweedaagse event ‘Bewust en Boeiend – Communicatie in de tandartspraktijk’ een praktijk te creëren met enthousiaste en tevreden medewerkers en patiënten, waarbij de bedrijfsprestaties verbeteren door effectieve samenwerking en communicatie. In slechts 2 dagen en 8 stappen leer jij samen met het gehele team bewuste, boeiende en bindende communicatie direct in te zetten in jouw eigen tandartspraktijk!

Training 

Mariette Ham biedt ondernemende tandartsen en hun medewerkers een tweedaags event aan voor de tandheelkundige professional die samen met zijn/haar gehele team prettiger en duidelijker wil communiceren in de tandartspraktijk. Duidelijke en gerichte communicatie creëert namelijk verlaging van werkdruk, voorkomt ziekte en uitval én bevordert de onderlinge verhoudingen, zowel binnen het team als naar patiënten toe.  

In een praktijk waar je als team de hele dag op elkaar bent aangewezen, is het van groot belang dat iedereen begrijpt wat ieders manier van communiceren doet en wat het teweegbrengt bij de ander. Wanneer er binnen een praktijk regelmatig spanning en druk wordt ervaren, heeft dit negen van de tien keer te maken met problemen in de communicatie. Het gaat dan vaak niet om wát er gezegd wordt, maar om hóe het gezegd wordt. Dit soort problemen worden afgedaan als ‘normaal’, maar als er in jouw praktijk op deze manier wordt gecommuniceerd, raken mensen in het team gefrustreerd, ze worden bang en ze voelen zich geïntimideerd. Het team valt uit elkaar en het ziekteverzuim gaat drastisch omhoog! 

Wat ga je leren?  

 • Wat communicatie doet met de onderlinge relaties en verhoudingen tussen jou, jouw medewerkers en patiënten.
 • Begrijpen waarom er irritaties ontstaan binnen het team.
 • Teleurstellingen te voorkomen en zekerheid te creëren. 
 • Grenzen aan te geven in gedrag en communicatie.
 • Eigen gedrag en dat van medewerkers en patiënten te herkennen. 
 • Zelfverzekerd over te komen en waardevolle conversaties te voeren. 
 • Effectiever samen te werken met het hele team.
 • Feedback te geven en te ontvangen
 • Conflicten makkelijk en constructief op te lossen. 
 • Conflicten niet meer uit de weg te gaan door ze met respect aan te pakken en direct te communiceren. 


Start met communiceren en leer effectief samenwerken met jouw hele team! Ontvang van gecertificeerd businesscoach en organisatieadviseur Mariëtte één-op-één een volledige 2-daagse training voor jezelf en het gehele team met RUIM 40% korting!  

Bekijk de video hierboven en lees meer over het aankomende event. Deelnemers ontvangen tevens het speciale E-book 'Communicatie in de Tandartspraktijk' geheel gratis.  

VERGROOT DE BEDRIJFS-PRESTATIES

Beïnvloed de bedrijfsprestaties door bewuste en boeiende communicatie en effectieve samenwerking. 

VERBETER DE COMMUNICATIE IN HET TEAM

  Leer wat communicatie doet met de onderlinge verhoudingen tussen jou, jouw medewerkers en patiënten. 

Begrijp waarom irritaties zich kunnen voordoen. 

Leer op een liefdevolle manier grenzen aan te geven en los conflicten in de praktijk snel en effectief op.  

LEER ELKAAR KENNEN EN FEEDBACK GEVEN 

   

Word je bewust van jouw eigen gedrag en dat van de ander, zodat je jouw communicatie af kunt stemmen op je gesprekspartner. 

Kom zelfverzekerd over en start met het voeren van waardevolle conversaties. 

Leer grenzen aangeven op een liefdevolle manier.

Leer met het gehele team in slechts 2 dagen en 8 stappen, bewuste, boeiende en bindende communicatie direct in te zetten in eigen praktijk!

Over Mariette

Een missie om tandartsen te helpen...

Mariëtte Ham helpt inmiddels 30 jaar met groot succes tandartspraktijken om succesvol te worden, meer omzet te genereren en hun autonomie te behouden.  

Als organisatieadviseur, tandheelkundig businesscoach en mede-eigenaar van een toonaangevende kliniek voor parodontologie en implantologie in Rotterdam heeft zij ruim 30 jaar aan ervaring en kennis over wat tandartsen en hun medewerkers nodig hebben om een succesvolle praktijk te creëren!

Daarbij beschikt zij over een solide opleidingsachtergrond als: Internationaal gecertificeerd Trainer/Coach Neuro Linguistisch Programmer opgeleid door Richard Bandler, DiSC International certified Associate trainer, Business Mastery, Strategic Intervention en daarnaast afgeronde opleidingen aan de Academie voor Counselling en Coaching, Master University Anthony Robbins, EMCC Gecertificeerd European Individual Accreditation Coach, Licence Trainer & Coach van Epstein Technologies, post HBO registeropleiding tot trainer BGL en gecertificeerd business coach.  

Leer in 8 stappen bewust te worden van je eigen grenzen en de kracht van bewuste, boeiende en bindende communicatie in de praktijk!

A HAPPY CLIENT 

ANOTHER HAPPY CLIENT

ANOTHER HAPPY CLIENT

Bij onbewuste communicatie worden mensen in het team bang, gefrustreerd en voelen zij zich geïntimideerd; kortom het team valt uit elkaar en het ziekteverzuim gaat drastisch omhoog! 

Investering

Het 2-daagse event 'Bewust & Boeiend, Communicatie in de Tandartspraktijk' wordt gegeven op 1 & 2 November in Rotterdam door businesscoach en trainer Mariëtte Ham. Aanvangstijd op beide dagen is 09.00 am en lunch is inclusief.

Meld je vandaag nog aan voor slechts €497,-.

LET OP! Aanvullende teamleden (van dezelfde praktijk) doen mee voor slechts €297,- Dat is ruim 40% korting voor de rest van het team! De perfecte kans om jouw team en bedrijfsprestaties naar een hoger niveau te tillen. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! 

13 KRT punten

13 KMT punten

Reserveer direct voor slechts € 497,- >>  

Reserveer nu en ontvang op het event: 

 • 2 volledige event dagen met verzorgde lunch
 • BONUS: Exclusief E-Book "Communicatie in de Tandartspraktijk"


Zet de stap naar bewuste, boeiende en bindende communicatie! Ontdek de kracht van communicatie in de tandartspraktijk en start met effectief samenwerken.